Matematik

f mærke

04. december 2008 af pernillebs (Slettet)

Nogen der kan sige mig hvad f ' af denne funktion giver:

(13 / 3) * PI * x^2 + (40 / x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2008 af utdiscant (Slettet)

(26/3)*Pi*x-(40/x^2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

fmærke = ((26*x*pi) / 3 )- 40/x^2 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2008 af mathon

((13π/3)x+ (40/x)) ' = (13π/3)*2*x2-1  + 40(-1/x2)  = (26π/3)x - (-40/x2)


Svar #4
04. december 2008 af pernillebs (Slettet)

kan i uddybe lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2008 af mathon

(k*xn) ' = k*n*xn-1

(1/x) ' = (x-1) ' = -1*x-1-1 = -1x-2 = -1/x2


Svar #6
04. december 2008 af pernillebs (Slettet)

jeg forstår ikke


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. december 2008 af jesperher (Slettet)

f (x) =(13 / 3) * PI * x^2 + (40 / x)

f '(x) = (13/3)*PI*2*x+(40/1)

f' '(x) = 27,2133x + 40

(satte PI til 3,14 da jeg ikke lige kunne finde det på min lommeregner.. så facit er ikke korrekt..)

er ikke helt sikker på det er rigtigt men sån ville jeg have haft gjort..


Skriv et svar til: f mærke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.