Matematik

Differential regning

04. december 2008 af livelinor (Slettet)

Hej

Jeg håber nogle kan hjælpe her:

Jeg har tegnet en graf for "f" som er:

f(x)= 1/4x3 - x2 - x + 4

og jeg har fundet dens 3 skæringspunkter med x-aksen: -2, 2 og 4.

Jeg har fundet en tangent med røringspunktet P som er -2.

Opgaven lyder så at grafen har en anden tangent som også går igennem P, jeg skal finde kordinatsættet til denne tangent.

Hvad gør jeg?

Mhv Liv


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af utdiscant (Slettet)

Skal du stadig bruge hjælp til opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2008 af utdiscant (Slettet)

 Well, her kommer løsningen:

Du vil gerne finde de tangenter til f(x) der går igennem punktet (-2,0). Dette gøres ved at løse ligningen:

f'(x0)(-2-x0)+f(x0) = 0

Denne ligning har løsningerne -2 og 3.

Du har allerede fundet tangenten med røringspunktet -2, så du skal blot bruge den nye, men røringspunkt i 3 og som skærer f(x) i punktet -2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2008 af mathon

...hvilket
vil sige

med røringspunkt (3,f(3)) = (3;-5/4)

og tangentligning:

y-f(3) = f '(3)(x-3)

y-(-(5/4) = -(1/4)(x-3)

y+(5/4) = -(1/4)x + (3/4)

y = -(1/4)x -(1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2008 af mathon

beregningsdetaljer

se
http://peecee.dk/upload/view/143343


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.