Matematik

opskriv hastighedsudtryk

04. december 2008 af Mrunivers (Slettet)

nu er vi jo som bekendt gået i gang med srp,

så ville jeg høre om der var nogen som kunne give mig nogle hints til denne opgave..

Opskriv hastighedsudtrykkene for de to reaktioner for omdannelsen a -->   b

                                                                                                                             <---

det er to pile som går i hver sin retning.

nogen som har nogen ide om hvordan det løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af mathon

v = -d[A]/dt = d[B]/dt


Svar #2
04. december 2008 af Mrunivers (Slettet)

har du så opskrevet hastighedsudtrykket ?


Svar #3
04. december 2008 af Mrunivers (Slettet)

men hvorfor er det sådan ? hvilke forklaring kan skrives herunder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2008 af mathon

i denne sammenhæng er hastighed koncentrationsændring pr tid

v = -d[A]/dt     med minus fordi [A] er aftagende (og man ønsker v positiv)

v = d[B]/dt      fordi [B] er voksende


Svar #5
07. december 2008 af Mrunivers (Slettet)

dvs.  når [A] er aftagende, så er [B] voksende??


Skriv et svar til: opskriv hastighedsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.