Matematik

vektorfunktion ( isolering af t)

05. december 2008 af larslarsen05 (Slettet)

Hej, jeg er gang med at løse en opgave omkring vektorfunktioner.

Har en funktion f(x)= x(t)=3cos(t)

                                     y(t)=2sint(t)

skal finde t ved at isolere t . 3cost=0 i følge min bog skal det give t=pi/2 og 3pi/2.

mit problem er at jeg ikke kan se hvordan de gør det, hvis jeg skulle isolere t ville jeg starte med at dividere 3 og derefter tage cos invers, men det giver ingen ting.

Håber i forstår og at nogen kan hjælpe mig.

Mvh Lars.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal ikke isolere t, du har et produkt, de skal give 0. 3 gange cos(t) = 0, og da 3 ikke er 0, så skal cos(t) være 0, og så skal du tænke på din enhedscirkel (tegne det op, så ser du det)


Svar #2
05. december 2008 af larslarsen05 (Slettet)

Når ja det kan jeg godt se. tak for hjælpen.

Lige en ting, hvad hvis der flere t i cos. fx. cos(3t), skal man så bare dividere med 3 til sidst, når man har findet hvad det er på enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

substituer u=3t <=> u=π/2 eller u=3π/2 og sæt så 3t ind i stedet for u og løs


Skriv et svar til: vektorfunktion ( isolering af t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.