Matematik

differentialregning!!

06. december 2008 af marlene1 (Slettet)

Heej allesammen, Har virkelig brug for noget hjælp til denne mat-opgave.

- Funktionen f(t) angiver vandstanden i cm i et kar målt til tidspunktet t, der måles i minutter; fx er f(0) = 40, f(1) = 49 og f(10) = 37.
Gør rede for betydningen af f ' (1) = 5 og f' (10) = -2.
Angiv tilnærmede værdier til vandafstanden til t = 2 og t = 9


på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af ibibib (Slettet)

f '(t) angiver den hastighed som vandstanden ændres med.

f '(1) = 5 betyder at efter 1 minut vokser vandstanden med 5 cm pr. minut. Den tilnærmede værdi for vandstanden til tiden t=2 er derfor 49+5 = 54.


Svar #2
06. december 2008 af marlene1 (Slettet)


Jamen hvad så med t = 9 den forstår jeg altså ikke? :(


Svar #3
06. december 2008 af marlene1 (Slettet)

f' (10) = -2 er jo negativ ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2008 af ibibib (Slettet)

 Ja, f '(10) er negativ. Hvorfor er det et problem?


Skriv et svar til: differentialregning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.