Fysik
ionisering (til imorgen) HASTER
24. oktober 2004 af
2835 (Slettet)
IOniserings energien for kviksølv i grundtilstanden er 10,4 eV. Emissionsspektret for kviksølv indeholder blandt andet linier med bølgelængder på 140 nm, 185nm, 254nm, 313nm, og 579 nm.
a) beregn de tilsvarende fotonenergier
Mig: jeg vil bruge nedenstående formel til at udregne frekvensen:
bølgelængde = (h*c)/(h*f)
hvorefter jeg kan benytte nedenstående formel til at udregne Efoton:
Efoton = h*f
ER DET RIGTIGT????
Linien med bølgelængden 254 nm svarer til overgang fra 1. exiterende niveau til grundtilstanden.
b) konstruer et energiniveau diagram med 4 energier, der indeholder overgange, der svarer til de 5 spektralinier
Mig: Hver af de forskellige bølgelængder svarer vel til en stationær tilstand på hver af skalerne.?????
Passer det at den længste bølge længde svarer til emission med den inderste elektron????
a) beregn de tilsvarende fotonenergier
Mig: jeg vil bruge nedenstående formel til at udregne frekvensen:
bølgelængde = (h*c)/(h*f)
hvorefter jeg kan benytte nedenstående formel til at udregne Efoton:
Efoton = h*f
ER DET RIGTIGT????
Linien med bølgelængden 254 nm svarer til overgang fra 1. exiterende niveau til grundtilstanden.
b) konstruer et energiniveau diagram med 4 energier, der indeholder overgange, der svarer til de 5 spektralinier
Mig: Hver af de forskellige bølgelængder svarer vel til en stationær tilstand på hver af skalerne.?????
Passer det at den længste bølge længde svarer til emission med den inderste elektron????
Skriv et svar til: ionisering (til imorgen) HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
