Matematik

Ellipse - keglesnit

08. december 2008 af sebastian.k (Slettet)

Hej!

Jeg har fået til opgave at redegøre for keglesnit -fint nok! intet problem. MEN, jeg skal lægge vægt på forskellige fremstillinger af ellipsen, herunder brændpunkter og excentricitet.

Hvad menes der med forskellige fremstillinger? Vil de have mig til at konstruere nogle forskellige ellipser eller bare redegør for excentricitet og brændpunkter og hvordan man med det kan lave forskellige slags..
skal jeg muligvis ind i noget paramterfremstilling for ellipser?

Og en sidste ting: Hvordan finder jeg en ellipses brændpunkter, når jeg har ellipsens ligning,

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af mathon

...flere fremstillinger må indbefatte parameterfremstilling...


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2008 af mathon

eksempelvis

K = {P(x,y) | r*(1-e*cos(t)) = ½p} , hvor p er parameteren


Svar #3
08. december 2008 af sebastian.k (Slettet)

ok tusind tak!

Kan du også forklare mig, hvordan jeg finder ellipsens brændpunkter, når jeg har ellipsens ligning?


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. december 2008 af mathon

ellipse:
(x-c1)2/a2 + (y-c2)2/b2 = 1

a>b
(c1±√(a2-b2);c2)

a<b
(c1;±√(b2-a2)+c2)


Svar #5
08. december 2008 af sebastian.k (Slettet)

Tusind tak skal du have!

:) god jul!


Skriv et svar til: Ellipse - keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.