Matematik

Integrale regning

08. december 2008 af mette-møller (Slettet)

Hej! Jeg vil rigtig gerne have hjælp til to følgende opgaver:

2)  Betragt de to funktioner:

                 f(x) = 4 ·√(x-1)     og g(x) = -1/5x2 + 2x + 3

Graferne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M der har et areal. Funktionerne bruges som en model for en skål, som dannes, idet punktmængden drejes 360 grader omkring x aksen

Bestem skålens rumfang

3) Grafen f(x) = x + sin(x), koordinatsystemets første akse og linjen x = a, a > 0, afgrænser i første kvadrant en punktmængde M der har et areal.

Bestem a, så arealet af M bliver 2.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. december 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=610152


Svar #2
09. december 2008 af mette-møller (Slettet)

Takker, meget brugbart :-)

-Du/en anden skulle ikke også kunne hjælpe mig med den anden opgave, så ville det jo være fantastisk!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2008 af mathon

0a∫(x+sin(x)dx = 2

½*a2 - cos(a) - (½*02 - cos(0))  = ½*a2 - cos(a) + 1 = 2

½*a2 = 1 + cos(a)    løses grafisk

a = 1,47817


Svar #4
09. december 2008 af mette-møller (Slettet)

Takker... Nu ser min verden lige mere overskuelig ud! :-D


Skriv et svar til: Integrale regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.