Matematik

Ellipse

09. december 2008 af #A (Slettet)

 Jeg har fået til opgave at vise at punktet (2√3,1) ligger på ellipsen med ligningen: 

x2+4y2=16

og bestem en ligning for tangenten i punktet. 

Nogle der kan give en hjælpende hånd med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du starter med at sætte koordinatsættet ind, (2√3)2+4*12= find det selv!

Så finder du ligningen for tangenten som α=(y-y0)/(x-x0), hvor (x0,y0) er det punkt, du har fået opgivet

Hældningeskoeffecienten α findes ved at differentiere udtrykket, sådan her:

2x+8y*dy/x=0, det kaldes implicitdifferentiation, så kan du løse med hensyn til y'


Svar #2
10. december 2008 af #A (Slettet)

Jeg troede at man skulle få ligningen til at stemmer overens med

((x+x0)2/a2)+(y+y0)2/(b2)


Skriv et svar til: Ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.