Dansk Historieopgave

Dansk/historie opgave 2.g - Indledning!! hjælp!!

09. december 2008 af MathiasBS (Slettet)

Hey, er ikke specielt godt sat ind i sagerne omkring dansk/historie opgaven i 2.g, sidder med den lige nu, men da jeg var til enesamtale med min enormt dovne lærer, valgte han simpelthen at skippe alt det vigtige han skulle have sagt omkring indledning, fodnoter osv., så jeg er totalt på bar bund! Har skrevet en førstehånds indledning uden at have noget at forhold mig til. Har kun valgt historie, og skriver om den spanske borgerkrig, håber nogen vil se den igennem og sige om det er okay. Og hvordan er det lige man laver fodnoter på en computer? Og hvad skriver man? Bare siden i bogen? På forhånd tak

Indledning:
Min opgave handler kort sagt om Den Spanske Borgerkrig. Jeg vil først redegøre for forløbet under Den Spanske Borgerkrig i korte træk, den første åbenlyse krig mellem den ekstreme venstrefløj, socialisterne, og den ekstreme højrefløj, fascisterne. Dette vil lede mig videre til min analyserende del; Hvorfor skete det? Der ligger en lang række hændelser bag, som alle har udspring i ”Det sorte Spanien”. (I 1500-tallet var Spanien et af verdens mest populære lande, det var førende på alle områder, men det for stor en byrde at opretholde et stort og magtfuldt rige for den spanske konge, så gennem det 19. og 20. århundrede blev Spanien til et land, der var langt bag efter og meget fattigt.) 1 ”Den Spanske Borger Krig 1936-1939 – revolution og fascisme” s. 5
Jeg vil også kigge nærmere på diktatoren Francos mål, for sit store statskup, hvilket egentligt var udslaget for krigen, men det vil jeg selvfølgelig komme ind på senere i opgaven.
Sidst vil jeg diskuterer betydningen af Den Spanske Borgerkrig, og hvordan den påvirkede verden, både dengang og i dag.
Min primære kilde har været ”Den Spanske Borgerkrig 1936-1939 – Revolution og fascisme”, en kildemappe jeg har fået udleveret til netop dette emne.
Jeg valgte emnet Den Spanske Borgerkrig, eftersom vi for nyligt har haft AT-forløb med historie/spansk, hvor jeg arbejdede med Franco, derfor syntes jeg det kunne være spændende at komme nærmere ind på hvad der egentlig foregik under den spanske borgerkrig.


Svar #1
09. december 2008 af MathiasBS (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. december 2008 af Allan-d (Slettet)

indsæt - reference - fodnote
Efternavn, Navn: Bognavn Side/S. XX. Lin/L. XX-XX.


Skriv et svar til: Dansk/historie opgave 2.g - Indledning!! hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.