Kemi

Kemi HASTER !

09. december 2008 af aa123 (Slettet)

Ethanol C2H5OH forbrænder efter reaktonsskemaet :

C2H5OH (l) + 3 O2 (g) ----> 2CO2 (g) + 3 H2O (g)

a) beregn massen af den mængde vand der kan dannes ved forbrænding af 16.8 g ethanol

b) beregn volumenet af den mængde carbondioxid der kann dannes ved forbrænding af 16,8 g ethanol ved temperaturen 280 grader C og trykket 1.00 bar

Håber nogen kan hjælpe : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af mathon

                                   C2H5OH(l)    +   3O2(g)    →   2CO2(g)   +    3H2O(g)
stofmængdeforhold        1 mol             3 mol            2 mol             3 mol
                                    46,07 g                                                 54,06 g
                                     16,8 g                                                     x

hvoraf

x/(54,06 g) = (16,8 g)/(46,07 g)

x = 16,8/46,07)*(54,06 g) = 19,72 g H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2008 af Arctan (Slettet)

Ad a)

Stofmængden af ethanol (M = 46.069 g/mol) i 16.8 g er n = m/M = (16.8 g)/(46.069 g/mol) = 0.36 mol. Ved forbrændingen af ethanol er molforholdet imellem ethanol og vand 1:3 iflg. reaktionsskemaet. Derfor er stofmængden af vand 3·(0.36 mol) = 1.1 mol. Massen af det dannede vand (M = 18.0153 g/mol) er således n = m/M ⇔ m = n·M = 1.1 mol · 18.0153 g/mol = 19.71 g.

Ad b)

Den kan du selv lige prøve at rode med først. Du skal finde stofmængden af CO2(g) og benytte idealgasligningen p·V = n·R·T, hvor R = 8.378... J/(K·mol).


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2008 af Arctan (Slettet)

Too slow....


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2008 af mathon

y/(3 mol) = (16,8 g)/(46,07 g)

y = (16,8/46,07)*(3 mol) = 1,09399 mol

VCO2 = n*RT*p

VCO2 = (1,09399 mol)*(0,083145 bar*L/(mol*K))*((273+280) K)/(1,00 bar) = 50,3007 L ≈ 50,3 L


Svar #5
09. december 2008 af aa123 (Slettet)

TUSIND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2008 af mathon

tastfejl:
VCO2 = n*RT*p   →   VCO2 = n*RT/p


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2009 af Peterretep (Slettet)

Forkert svar mathon

0,364678 mol* 2/1= 0,729356 mol


Vi skal til denne opgave igen bruge idealgasloven: p*V=n*R*T


Ved at omskrive den hedder den: V= (n*R*T)


V= (0,729356 mol*0,0831 (L*bar)/(mol*K)*(273,15 K+280?))/(1,00 bar)


V = 33,5261 L
 


Skriv et svar til: Kemi HASTER !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.