Fysik

(mk)/r ??

10. december 2008 af kepler (Slettet)

da jeg mangler de ligninger der henvises til har jeg lidt svært ved at forstå dette..

" Vi har hidtil fået oplyst keplerellipsens form og størrelse, men ikke keplerbevægelsens forløb i tiden. vi betraagter her først energiligningen (12.27) der ved hjælp af (12.3) skrives på formen:

½mv2 - (mk)/r  = E "

den første del er kinetisk energi men hvad er (mk)/r ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af bboblzs (Slettet)

Det er lidt svært at gætte sig frem til, når man ikke har andet at forholde sig til, end det du har skrevet, men det virker oplagt, at det må være et udtryk for potentiel energi. Prøv og se, om du kan få det til at stemme.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: Det er den potentielle energi. Den gravitationelle potentielle energi er givet ved: U(r) = -G*m*M/r, hvor G*M = k i dette tilfælde.


Skriv et svar til: (mk)/r ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.