Fysik

Henfaldskonstant

12. december 2008 af Line55 (Slettet)

Hvad er henfaldskonstanten for etstof der har en halveringstid på 5 dage?

k = ln(2)/halveringstiden

Men skal jeg omskrive dage til minutter, eller sekunder?? Eller skal jeg bare dividere med 5 dage?

Skal bruge det til at tegne det ind på en graf (n = n0 * e-kt)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Du kan bruge den tidsenhed du ønsker. DOG skal du huske, at hvis du bruger enheden dage for t, så bliver enheden dag-1 eller 1/dag for konstanten k i dit udtryk.

k bliver så f.eks. ln(2)/5 = 0,14 dag-1


Skriv et svar til: Henfaldskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.