Fysik

Vekselstrøm

13. december 2008 af Tnuggi (Slettet)

I min tekst står der "Ved vekselstrøm forstår man en spænding, hvis polaritet og størrelse varierer harmonisk med en vinkelfrekvens w, og som har amplituden U". Er der nogen der kan forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af mathon

                                              u(t) = U*sin(ωt+φo)

u varierer således mellem -U og U
da
-1 ≤ sin(ωt+φo) ≤ 1

ω = 2πf = 2π/T
hvoraf perioden

T = 2π/ω
 


Skriv et svar til: Vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.