Matematik

parameter

14. december 2008 af vicci (Slettet)

hej allesammen

jeg ska udlede parameterfremstillingen for en Ellipse , hvordan gør man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Danielras (Slettet)

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kegle.html#ellipse


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af mathon

(x-c1)2/a2 + (y-c2)2/b2    = 1     eller

[(x-c1)/a]2 + [(y-c2)/b]2  = 1     som er identisk med

(cos(t))2 + (sin(t))2         = 1     når

(x-c1)/a = cos(t)
og
(y-c2)/b = sin(t)
hvoraf

                                                   x = c1 + a*cos(t)
                                                   y = c2 + b*sin(t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af mathon

forglemmelse:

                                                        for t € R


Svar #4
14. december 2008 af vicci (Slettet)

mange tak ! så er SRP'en næsten overstået !


Svar #5
14. december 2008 af vicci (Slettet)

men kan nogen komme med en forklaring om hvorfor det er sådan?


Skriv et svar til: parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.