Fysik

Bevægelsesenergi

15. december 2008 af ellekær (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til en SRP opgave:

En bus med en samlet masse 12,8ton er udstyret med et bremsesystem hvor 80 % af bevægelsesenergien lagres i et massivt cylinderisk svinghjul under opbremsningen. Beregn svinghjulets omløbstid  efter en opbremsning fra 80km/h til stilstand. Antag at hjulet ikke drejer rundt inden opbremsningen starter.

Anyone ?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af chsor4 (Slettet)

Hvad er det du gerne vil finde? :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: Svingningstiden...

#0: Beregn den kinetiske energi af bussen før opbremsning. Tag 80% af dette og indsæt dette i udtryk for den rotationelle kinetiske energi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af mathon

0,80*(½* mbus*v2) = ½*I*ω2        

0,80*(mbus*v2) = I*ω2

ω = (2π/T) =  (0,80*(mbus*v2)/I)0,5

I = ½*mhjul*r2


Svar #4
16. december 2008 af ellekær (Slettet)

Jeg vil gerne finde omløbstiden


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2008 af mathon

                                           T = (2π)/((0,80*(mbus*v2)/I)0,5)

I = ½*mhjul*r2


Skriv et svar til: Bevægelsesenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.