Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Kepler 1. og 2. lov - Hjælp !!!!

15. december 2008 af kepler 1 og 2 (Slettet)

Hej, Har brug for noget hjælp !!! :)

Jeg skriver SRP lige nu.

Mit spg. er: En udledning af Keplers 1. lov og 2. lov ud fra Newtons mekanik.

Jeg kan simpelthen ikke finde noget, jeg kan hverken finde det på nettet eller i bøgerne.

Håber der er nogle der kan hjælpe, skal nemlig snart aflevere :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2008 af anden2806 (Slettet)

2. lov kan udledes af impulsmoment. Newtons 2. lov siger Fres=dp/dt

Impulsmomentet er defineret som:

L = r x p

Derudover har man, at:

H = dL/dt

Og af dette man har at:

Hvis H = 0  så er  L = L0

H er kraftmomentet og L0 er en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Du må skrive hvis du skal have mere hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Prøv at se den her tråd: Bevis af Keplers 2. lov via impulsmomentsætningen


Svar #4
15. december 2008 af kepler 1 og 2 (Slettet)

Mener du ikke den formel der hedder:

F_res=m*a

Hvor får du denne formel fra  H=dL/dt, hvad hedder den formel?

Kan godt bruge noget mere hjælp,


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Newtons 2. lov kan opskrives på mange måder. Og en af måderne er den du skriver og en anden er den jeg skrev op tidligere, hvor den resulterende kraft er lig den tidsaflede af impulsen:

Du skrive impuls op som m * v og den tidsaflede af hastigheden, v, er neop accelerationen:

F_res=m*a = m * dv/dt = dp/dt

Formlen H = dL/dt kaldes impulsmomentsætningen og ligner meget Newtons 2. lov på den form jeg skrev i #1.

H er kraftmoment og er defineret som: H = r x F.

Måden man kommer frem til den formel er ved at differentiere impulsmoment. Impulsmoment  er som jeg skrev tidligere: L = r x p.

Dermed får man ved differetiation af et produkt:

dL/dt = dr/dt x p + r x dp/dt

Her er dr/dt og p ensrettede og deres krydsprodukt er derfor lig med 0. Så tilbage har vi:

dL/dt =  r x dp/dt  og dette kan omskrives ved at bruge Newtons 2. lov:
 

dL/dt = r x dp/dt  = r x F  = H

Har du ikke hørt om begreberne impulsmoment og kraftmoment før?


Svar #6
16. december 2008 af kepler 1 og 2 (Slettet)

Jo, jeg ved godt hvad det er :P

TAK, for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Det var så lidt :) du må meget gerne skrive hvis du har brug for mere hjælp.


Svar #8
16. december 2008 af kepler 1 og 2 (Slettet)

Mangler bare og forklare Keplers 1. lov ud fra Newtons mekanik.

Jeg kan bare ikke forstå hvilke formel jeg skal bruge. ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Jeg kender desværre kun Kepler's 2. lov så jeg er nok ikke til meget hjælp...

Men du kan prøve at skrive hans 1. lov op og så kan jeg da prøve at kigge lidt på det :)


Svar #10
16. december 2008 af kepler 1 og 2 (Slettet)

Keplers 1. lov:

Planeterne bevæger sig i ellipseforme, og Solen befinder sig i et af brændpunkterne ved ellipsen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Hmm.. Den kan jeg ikke lige umiddelbart finde et bevis på ud fra Newtons Mekanik..

Det har måske noget at gøre med gravitaionskraften?

Jeg må nok erkende, at jeg ikke er den rigtige at spørge til den opgave... Desværre.


Svar #12
16. december 2008 af kepler 1 og 2 (Slettet)

Det bare iorden :)


Skriv et svar til: Kepler 1. og 2. lov - Hjælp !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.