Matematik

Konstanten C

16. december 2008 af madschristensen (Slettet)

Hej..

jeg er er kommet lidt i klemme med en opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med..

f(x)= x²-5x+c

Bestem konstanten c når der oplyses at f har nulpunkterne x = 2 og x = 3

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2008 af mathon

f(x) = (x-2)(x-3) = x2 - 5c + 6


Svar #2
16. december 2008 af madschristensen (Slettet)

Hvordan kommer du frem til 6?

ganger 2 med 3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2008 af mathon

(a-b)(c-d) = a*c-a*d-b*c+b*d


Svar #4
16. december 2008 af madschristensen (Slettet)

d = ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2008 af mathon

...princippet i multiplikation af 2 to-ledede størrelser...


Svar #6
16. december 2008 af madschristensen (Slettet)

mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

Kan en udregne denne opgave for mig? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2010 af mathon

#1 rettelse af tastfejl

f(x) = (x-2)(x-3) = x2 - 5x + 6


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

er det det endelige resultat? :o


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

at konstanten c = 6? :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. marts 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Konstanten C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.