Matematik

Bestemmelse af x

17. december 2008 af CJN (Slettet)

Funktionen; f(x) = 5000 + 40x + 9000/x, beskriver den årligeudgift i euro. (elforsyning)

x, er tværsnitsarealet på den elektriske forsyningsledning målt i mm2.

1) Bestem den årlige udgift, hvis man vælger en ledning med et tværsnitsarel på 95mm2

f(95) = 5000 + 40*95 + 9000000/95 = 103536,84 euro Sandt eller?

2) Bestem det tværsnitsareal der giver den mindste årlige udgift?

Hvad skriver man? Jo mindre tværsnitsareal, jo større udgift eller? Hjælp? Der skal differentieres, men hvordan?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2008 af Isomorphician

1) 9000 bliver pludseligt til 9000000

2) Du skal differentiere funktionen. Da det drejer sig om addition, kan du differentiere ét led ad gangen. Når du har differentieret funktionen, sætter du den differentierede funktion lig 0 for at finde ekstramumspunkter.


Skriv et svar til: Bestemmelse af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.