Matematik

BEREGNING I EN SFÆRISK TREKANT

18. december 2008 af svampi (Slettet)

Hjælp !!!

I en sfærisk trekant er siderne a 32°, b 57°, og c 105°. Beregn trekantens vinkler.

cos(a)=cos(b)*cos(c)+sin(b)*sin(c)*cos(A)
cos(a)-cos(b)*cos(c)=sin(b)*sin(c)*cos(A)
cos(a)-cos(b)*cos(c) / sin(b)*sin(c) = cosA

vinkel A = cos^-1 (   cos(a)-cos(b)*cos(c) / sin(b)*sin(c)      )
 

Jeg får cirka 1 grad. Og det kan jo ikke passe. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2008 af sigmund (Slettet)

Der må være noget galt med dine tal, fordi cos(A) bliver større end 1.


Svar #2
23. januar 2009 af svampi (Slettet)

Tusind tak for svaret, men nåede ikke at se det inden jeg afleverede min SRP.

Men du har helt ret! Min matematiklærer har erkendt hun har lavet en fejl med tallene, det kan slet ikke blive til en trekant, for siderne kan ikke nå hinanden. Det nåede jeg lige at finde ud af aftenen før vi skulle aflevere ;)


Skriv et svar til: BEREGNING I EN SFÆRISK TREKANT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.