Matematik

Den rette linje!

22. december 2008 af Kerstine90 (Slettet)

Spørgsmålet lyder:

En ret linje går gennem punkterne P(-3,1) og Q(4,5). Find linjens ligning samt dens  skæring med 1. aksen.

Hvordan finder jeg a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: a finder du ved at sige: a = Δy / Δx og herefter indsætter du i ligningen for den rette linje for at finde b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2008 af mathon

karakteristisk for en lineær funktion - som præciseret i #1 -
er at

Δy/Δx = k(onstant)
ofte
skrevet

Δy/Δx = a

som med to fixpunkter P1(x1,y1), P2(x2,y2) og et variabelt punkt P(x,y)
giver

(y-y1)/(x-x1) = a = (y2-y1)/(x2-x1)
hvor
a beregnes af  a = (y2-y1)/(x2-x1)
og
(y-y1) = a*(x-x1), som kan reduceres til

y = ax + (y1-ax1), hvoraf
                                                            y = ax + b,
når
b = y1-ax1

..................................................

kontrolberegning:
                                                   expand(solve(det([x,y,1;-3,1,1;4,5,1])=0,y))


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2011 af ThaDoews (Slettet)

Forkert forum ;S Undskyld...

Ja man kan åbenbart ikke slette, så derfor^^


Skriv et svar til: Den rette linje!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.