Matematik

Tangent og a

22. december 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal bestemm x0 ved figurbetragtning så f(x0) = a.

Derefter skal jeg angive en ligning for tangenten til grafen i (x0,f(x0)). Det oplyses, at f3 (1) = 2/3.

jeg har startet med at indsætte a = -1 = x0 i formlen: men kan ikke komme videre for h er ikke et tal ?

f (-1 + h) – f (-1) = f(-1 + h) – f(-1) =
 

funktionen ser sådan her ud   ∩   og den skærer y-aksen i (0;2) og hvis der går en vandret linje igennem skæringspunktet er der et punkt (2;2)   ...men punkterne står ikke på graften, kun at a = -1


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det ligner sort snak, men du kan jo starte med tangentligningen og sætte punkterne (x0,f(x0)) ind. Foresten du kan lige så godt bruge de symboler der er herover på bjælken, det gør det meget mere overskueligt. Og den graf, du har tegnet er ikke differentiabel i to af punkterne, det ligner en fityting fra et byggemarked.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. december 2008 af sigmund (Slettet)

Øhh, det var lidt kryptisk skrevet. Hvad med at starte med at skrive forskriften for f ind?


Svar #3
22. december 2008 af seriøs (Slettet)

Opgaven lyder :

Bestem ved figurbetragtning x0 så f(x)=a, og angiv en ligning for tangenten fra grafen i (x0,f(x0)). Det oplyses, at f3(1) = 2/3

På grafen står der a = -1.

Det er den direkte opgavebeskrivelse. Jeg har prøvet at finde x0 men emnet er nyt for mig, og jeg ved ik' hvordab jeg gør det med en ukendt  h.

håber i kan forklare mig det


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. december 2008 af sigmund (Slettet)

Du skal altså bestemme x0 således, at f(x0) = -1, og har en figur af hvilken det skal læses. Du afsætter -1 på y-aksen, og går vandret ud, til du rammer grafen. Så går du lodret op til x-aksen, og aflæser dit (evt. dine) x0.


Svar #5
22. december 2008 af seriøs (Slettet)

der det så den her formel jeg skal bruge?

y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Ved at kende at f(xo) = -1 kan jeg aflæse 0,5 på y-aksen.

så har jeg f(-1) (0,5 - (-1) + f(-1)

Kan det passe?


Skriv et svar til: Tangent og a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.