Studievalg og videregående studie

økonomi uddannelsen

26. december 2008 af jokeren100 (Slettet)

Skal man være meget god til matematik for at læse økonomi på universitetet?

hvor meget matematik er der i undervisningen på uddannelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Nu er det længe siden jeg har set den matematik, de bruger på økonomistudiet, men jeg mener nok, at du skal være god til matematik på mange områder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2008 af Esben_89 (Slettet)

Mener jeg ikke du behøver være.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2008 af Pettson

Du kan læse mere om økonomiuddannelserne i Uddannelsesguiden: http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-samfoekonomi.

Det kunne også være relevant at tage kontakt til studievejledningen på den uddannelsesinstitution, du overvejer at søge optagelse på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2008 af Madsst (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at kunne særligt meget matematik når du starter, da der er et genopfriskningskursus til at starte med. Men du skal være klar på at studiet er meget matematiktungt, så du kommer til at lære og bruge en masse matematik i løbet af din studietid.


Svar #5
26. december 2008 af jokeren100 (Slettet)

tak for svarene.

svar #4

kan du svare på om en person der ikke er overdrevet god til matematik kan klare økonomi studiet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2008 af Jerslev

#5: Hende jeg deler lejlighed med læser økonomi - du behøver ikke være synderlig god, men du skal kunne lære noget nyt matematik - det vil sige, at du skal ikke blokere fuldstændig blot fordi du ikke er færdig med at lære matematik.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2008 af chinpo (Slettet)

Det er måske forskelligt fra universitet til universitet, men på Århus universitet fylder matematik en del de første to år. Da jeg begyndte var det ikke et krav at have A-niveau, men du kunne tydeligt mærke, at de personer som startede med B-niveau havde det svært - selvom der var et 14 dages brush-up kursus.

Det er ligesom med så mange andre ting, hvis du vil det nok, så skal du nok komme igennem selvom du ikke er verdensmester til matematik, men du skal være forberedt på en meget matematisk tankegang. Det er jo ikke kun faget matematik du skal anvende det, men også i de økonomiske fag hvor matematik indgår som det primære redskab.

Du bør overveje hvad det er ved økonomi studiet som tiltaler dig, måske er det mere det erhvervsøkonomiske og så kunne det måske være en idé at læse HA hvor de kan vælge matematik fra efter det første år?


Svar #8
29. december 2008 af jokeren100 (Slettet)

#7

jeg har også overvejet HA, men jeg vil hellere læse økonomi dels pga. at der er stor valgfrihed og dels pga af at der er rigtig mange jobmuligheder bagefter. og så er cand.oceon også bedre lønnet end HA'er.

hvor meget fritid har man egetlig mens man studerer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2008 af chinpo (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvor du har det med stor valgfrihed fra? Hvis du ser på valgfagene på bachelordelen så har vi omkring 10 at vælge imellem, imens de efter sigende skulle have over 30 på HA. Godt nok ligger fagene på deres 1. og 2. semester på kandidaten fast efter de har valgt fagpakke - tilgengæld har de omkring 15 retninger at vælge imellem..
Cand.oecon er et meget snæver uddannelse, men det er også derfor de er eftertragtede, fordi virksomheden ved hvad de får, mens der på HA findes mange forskellige retninger.

Men jeg tvivler nu stærkt på, at du går arbejdsløs rundt som cand.merc - jobmulighederne skulle meget gerne være lige gode, lige meget om du har læst på uni eller handelshøjskolen.

Den lønforskel der måtte være er så lille, at den ikke er værd at spekulere på. Hvad nytter det ögså, at du måske kunne tjene 2000 kr mere om måneden, hvis du alligevel ikke kan klare dig gennem studiet, eller det bliver 5 sure år?

Det er aldrig muligt at svare på hvor meget fritid man vil have, du kan måde nogen der næsten aldrig læser, men bare kommer til forelæsningerne, mens andre knokler 60 timer om ugen. Du kan sagtens have et studiejob og dyrke sport ved siden af, det er jo ikke fængsel du skal i. Generelt tror jeg, tidsforbruget er meget ens for videregående uddannelser, men det kommer jo an på hvor hurtigt du fanger tingene.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. december 2008 af kim19 (Slettet)

Du skriver at Cand.oecon er et meget snæver uddannelse, men det er også derfor de er eftertragtede. Hvad med Cand.polit som man bliver når man har læst økonomi i kbh er de lige så eftertragtede som dem i århus der hedder oecon, og er lønnen den samme?

Hvad job ender man i efter økonomi studiet, hvad er ens jobtitle er lidt usikker på hvad job man kan få efter? jeg har måske tænkt mig at læse økonomi i kbh og dermed blive cand. polit


Svar #11
30. december 2008 af jokeren100 (Slettet)

jeg kan ikke forstå at du skriver at økonomi er et snæver uddannelse, fordi jeg har da læst og hørt at man kan bruge det til ufattelig mange jobs bagefter.

det jeg mente med valgfrihed var at man på kandidaten kunne man selv forme sin udd.

hvorfor har du egentlig selv valgt økonomi frem for HA når du nu siger at man næsten kan bruge det til det samme ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Til "jokeren"

Du skal helst være god til matematik, eller have et vist flair for matematik, for at kunne klare cand polit. eller cand econ. uddannelserne. Som absolut minimum skal du være middelgod, og villig til at arbejde hårdt med tingene. Du skal under alle omstændigheder være villig til at arbejde hårdt med matematikken. Det kræver masser af flid for at klare disse uddannelser.

Forskellen mellem cand merc og cand polti/econ, er omfanget af matematikken. Job mulighederne for universitets økonomer er traditionelt mere alsidige. Generelt fordi der efterspørges folk med teknisk/matematiske færdigheder og evnen til abstrakt logisk tænkning. Gode evner indenfor statistik, og evnen til at bruge statistik software, er også et plus.

Cand econ/polit er derfor mere en teknisk uddannelse. Indholdet af bachelor uddannelsen er nok mere snæver sammenlignet med HA. TIl gengæld er karriere mulighederne nok lidt større.  


Svar #13
12. januar 2009 af jokeren100 (Slettet)

hvad mener du med at økonomi udd. er teknisk?


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Jokeren

Med teknisk menes at der anvendes en del IT i bearbejdningen, hvor excel bearbejdning er det mest almindelige på flere studier. På econ/polit går men desuden meget op i at bruge matematisk programmering som fx. statistik programmet SAS eller matrix programmet MATLab .

I undervisningen bruges der meget tid på at regne matematiske modeller, og på denne måde går man op i de meget tekniske aspekter af økonomien. Mens cand merc uddannelsen er mere praktisk anlagt, mere baseret på case undervisning.

Jeg skal dog anføre at cand merc har flere forskellige linjer. Nogen er mere "bløde", mens andre er "hårde".  Således kan man også læse mere teknisk/matematiske retninger på CBS. Som fx. matematik eller datalogi kombineret med datalogi. Det er bare langt fra hovedparten der gør det.


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. januar 2009 af Jerslev

#14: Jeg er ikke bekendt med, at man går meget op i at bruge numerisk matematiske programmer som MatLab på econstudiet - jeg bor sammen med en econ-studerende, og hun aner ikke, hvad det er for noget. Det mest beslægtede jeg har set hende bruge er Excel.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Jerslev

Nu ved jeg ikke hvor langt din medstuderende er i studiet, men SAS er obligatorisk på grunddelen. Mens Matlab kan vælges som valgfag på 3. år og overbygningen. Fx. til at lave dynamiske modeller.

Desuden anvendes, ved nærmere omtanke, også OXmetrics ved økonometrisk modellering.


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. januar 2009 af Jerslev

#16: Er du sikker på, at du ikke forveksler det med matematik-økonomi-studiet? Hun læser på 4 semester og har såvidt jeg ved aldrig brugt hverken MatLab, SAS eller noget der ligner.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Jerslev

Jeg omtaler polit studiet i København. Grunden til at jeg er meget bestemt omkring det, er at jeg læser på selvsamme studium på overbygningen.

Indrømmet, Matlab er et mere specialiseret kursus. Men SAS og OXmetrics blev anvendt i obligatoriske fag. SAS allerede på 3. eller 4. semester, så vidt jeg husker.

Enten skal din medstuderende lige til at anvende statistik software(hvis hun altså ikke er forsinket i studiet), eller også læser hun noget helt andet?

Efter jeg har kigget på studieordningen, kan jeg se at den ikke har ændret sig særligt hvad programmering angår, siden jeg startede for 5 år siden. Så et eller andet stemmer ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. januar 2009 af Jerslev

#18: Hun læser i århus - kan det være derfor, der er forskel?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Jerslev

Jeg skal ikke kunne udelukke det. Men jeg er noget overrasket over at høre at hun ikke er nået til SAS endnu. Men det kan være det kommer i løbet af fjerde semester.


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.