Matematik

bevis af toppunkt via. diff.

03. januar 2009 af -Lisa (Slettet)

som overskriften siger, skal jeg bestemme tooppunktsformlen via. differentiation.

jeg ved at man finder x = -b/ 2a ved:

1. y = ax2 + bx + c

y ' = 2 ax + b <-> x = -b / 2a

2. men hvordan finder jeg y = -d /4a ??

har en tanke om at man kan indsætte den fundne x = - b / 2a ind i y = ax^2 + bx + c

men er der en der kan vise trinene der mangler?? ville være en stor hjælp da jeg skal til eksamen på mandag-


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2009 af mathon

y = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

ved indsættelse af x = (-b/(2a))
fås

y = a((-b/(2a))+(b/(2a))2 + (-d/(4a)) = -d/(4a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ad1) y'=2ax+b, så når y'=0 er x=-b/2a

ad2) indsættes x=-b/2a i y haves


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2009 af NejTilSvampe

 Svaret er i min vedhæftede fil. Jeg valgte at skrive det i mathtype så det så lidt mere overskueligt ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2009 af NejTilSvampe

 Ej jeg troede jeg var den første :S suk..


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#4 mathon er hurtig :-)


Skriv et svar til: bevis af toppunkt via. diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.