Matematik

forskrift for lineær funktion

05. januar 2009 af asif (Slettet)

I en model antages det, at længden L (målt i mm) af en gedde er en lineær funktion af længden s (målt i mm) af geddens øresten.

a) Bestem en forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L får gennem punkterne P(3,155) og Q(10,791), og benyt forskriften til at bestemme længden af øresten hos en gedde, som har længden 500 mm.

Jeg er helt på herrens mark, hjælp udbedes..


Brugbart svar (4)

Svar #1
05. januar 2009 af DaveAllen (Slettet)

det var da nogle underlige tal. 

lineær funktion: y=ax+b  

P(x,y) = (3,155)

Q(x,y) = (10,791)

a=  155-791/ 3-10 = -636/-7 

y=-636/-7 * x + b 

dernæst indsætter du dine x og y værdier... ellers følg denne tutorial: http://www.purplemath.com/modules/strtlneq.htm


Svar #2
05. januar 2009 af asif (Slettet)

Og nu giver alt mening, mange tak!


Svar #3
05. januar 2009 af asif (Slettet)

og dog....

For at regne længden af ørestenen ud, skal jeg så sætte 500 ind på x's eller y's plads?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. august 2010 af JesperOlesen (Slettet)

Hvordan kan man beregne størrelsen på en øresten? Øresten hos fisk er betydelige større end øresten hos os mennesker. Ofte er de ikke større end en my. Ifølge www.sundhedslex.dk/oeresten.htm er øresten sekskantede og består af proteiner og calciumcarbonat (CaCo3) - faktisk er øresten nærmest mikroskopisk små og har en størrelse mellem 3 og 30 mirkoner, dvs tusindele af en milimeter. Fandt du i øvrigt ud af, hvordan man beregner størrelsen på øresten?


Skriv et svar til: forskrift for lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.