Matematik

To symmetriske tegninger...

06. januar 2009 af Fluenmanden (Slettet)

To symmetriske tegninger, en hvis og en rød (det må være den sorte som de skriver senere), kastes. Bestem sandsynligheden for hver af følgende hændelser:

A: Den hvide tegning viser mere end den sorte.

B: Begge tegninger viser mindst 5 øjne.

C: Mindst én af tegningerne viser mindst 5 øjne.

D: Den sorte tegning viser et ulige antal øjne, den hvide et lige antal øjne.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at komme igang med denne opgave, og sige mig hvad man skal gøre? Evt. formler og forklaringer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af NejTilSvampe

 Okay for det første staves det "TERNINGER" en tegning er noget helt helt andet.

A= tror jeg er 50/50 

B= for at få alle de mulige udfald kan du sige 6^2  fordi du har 6 sider på en "TERNING" og du har 2 af dem. så det er 36. Der er 4 måder hvor begge "TERNINGER" kan have mindst 5 øjne. så sandsynligheden er:

4/36 = 11%

håber det hjalp dig lidt til at lave de andre opgaver :)


Svar #2
12. januar 2009 af Fluenmanden (Slettet)

Ingen andre?


Skriv et svar til: To symmetriske tegninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.