Fysik

lufttrykket.

09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Har lidt problemer med denne opgave, håber nogen vil hjælpe.

Opgaven lyder:

Et vindue i en flyvemaskine er 25 cm på hver led.

Hvilken kraft påvirkes vinduet af (størrelse og retning) når trykket inde i kabinen er 90 kPa, mens det udenfor er 60 kPa?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Kraft er tryk pr. areal. Benyt dette.


Svar #2
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

arealet er 25*25 ik?

Men forstår ikke helt hvad du mener med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jo, 25*25 cm^2 er arealet.


Svar #4
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

og hvad er det så jeg skal gøre nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Finde kraften på vinduet.


Svar #6
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

er det denne formel jeg skal bruge til det: F=P*A  ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Jeps. :)


Svar #8
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Fedt:-) Men hvilken et af de to tryk skal jeg sætte ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Overvej det et kvarterstid, for nu smutter jeg ud og laver noget mad. :)


Svar #10
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Jeg tænkte på at lægge dem sammen, så trykket i alt er på 150 Kpa. Og det skal så ganges sammen med arealet som er på 625 cm^2

er det noget i den stil?


Svar #11
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

kunne virkelig godt bruge noget hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Hvad får du ud af at lægge trykkene sammen? Hvilken kraft vil det svare til?


Svar #13
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

hvis jeg ligge de to tryk sammen, så får jeg vel hele trykket på ruden?

er det bare helt hen i vejret?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: Du er som sådan ikke interesseret i trykket på hele ruden. Du er interesseret i kraften på hver side af ruden for herefter at finde den resulterende kraft.


Svar #15
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Så det vil sige at jeg først skal gange arealet med det ene tryk og bagefter det andet?


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#15: Hvis jeg forstår dig korrekt, ja. En løsningsmetode er at finde kraften på hver side af ruden og derefter vektoraddere disse for at finde den resulterende kraft.


Svar #17
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Altså jeg siger  F = P*A 

                           F = 90pKa*625cm^2 = 56250 

                           F = 60pKa*625cm^2 = 37500

er det rigtigt?

Og hvad er det så jeg skal gøre bagefter?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

<p>#17: Nej, det er ikke korrekt. Du skal huske at regne korrekt med enhederne. Du skal omregne kPa til Pa og cm^2 til m^2 for at kunne g&oslash;re det p&aring; den m&aring;de, du har gjort det p&aring;.</p>


Svar #19
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

okay, så er jeg overhovedet ikke med, hvordan omregner jeg det?


Svar #20
11. januar 2009 af sdelight (Slettet)

F = P*A

F = 90000Pa*62500m = 5625000000

F = 60000Pa*62500m = 3750000000

er dette så rigtigt?


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.