Matematik

fremgagnsmåde, differential

10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Hvad er fremgangsmåde, når man skal bestemme en ligning for en tangent - og funktionen samt punktet P(1,f(1)) er angivet. Det der forvirrer mig er, at det er en tredjegradsligning. Men så slog det mig - om jeg måske skulle bruge en anden formel, fremfor denne - f'(x)=2axo+b - når man udregne en 3.gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Ser vi på en virlkårlig tredjegradsligning, har vi:

f(x)=ax3+bx2+cx+d

Differentieret:

f'(x)=3ax2+2bx+c


Svar #2
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

så hvis man har en funktion der lyder: f(x)=2x^3+x^3 og indsætter den: f'(x)=2ax+b=2*2*1+0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af mathon

f(x) = 2x3 + 1x2 + 0

a = 2
b = 1
c = 0

f '(xo) = 3*a*xo2 + 2*b*xo + c = 3*2*xo2 + 2*1*xo + 0 = 6xo2 + 2xo

f '(1) = 6*12 + 2*1 = 6 + 2 = 8
...........

f(1) = 2*13 + 12 = 2 + 1 = 3

...........

tangentligning i P(1,3):
y-3 = 8(x-1) ...........


Svar #4
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor du har brugt: 3*a*xo2 + 2*b*xo + c


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af mathon

...fordi du gjorde det i #0


Svar #6
10. januar 2009 af biqqu (Slettet)

dvs., at jeg ikke skal bruge den der hedder f'(x)=2XO+b men f'(x)=3axo2 ?


Skriv et svar til: fremgagnsmåde, differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.