Biologi

Projektopgave - Genteknologi

10. januar 2009 af msk2 (Slettet)

Hej mennesker (:

- Jeg går så i niende klasse og skal have projektuge. Har valgt at skrive om Genteknologi.

Så tænkte på om i vidste hvadfor et produkt man kunne lave til emnet "Genteknologi". Det skal være noget mere interessant end et Diashow, og tænkte på om man kunne lave et et eller eksperminent til at give en slags konklusion til Genteknologi.

Så spørgsmålet er:

Ved du/i en eller anden slags forsøg eller eksperminent som har noget med Genteknologi at gøre ?

Hjælp og råd ville være en dejlig ting (:

- Hilsen Michelle.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Lullu89 (Slettet)

Må sige det er et svært men også et meget spændende emne du har valgt. Jeg vil sige at på dit niveau er det nok for svært at lave forsøg i forhold til gener da selv de simpelste er meget indviklede. Men du kunne på en eller anden måde lave et DNA molekyle og så forklare om dets opbygning. For når du skal snakke om genteknologi er det også vigtigt at du starter med at forklare de grundlæggende aspekter af gener, så du viser at du kender baggrunden for det du fortæller om.


Svar #2
10. januar 2009 af msk2 (Slettet)

Kan man ikke lave et forsøg med noget andet end lige fx. enzymer og alt det der? .. Kender du det "nemme" forsøg? eller er det det med Løgets DNA?

Men et DNA-molekyle har jo ikke alligevel ikke så meget med Gensplejsning at gøre. eller jo, men alligevel (: Ville hellere lave et produkt om mit emne som sådan. - Selve emnet (Gensplejning og kloning).

sikker på man ikke kan lave et eller andet forsøg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af Lullu89 (Slettet)

Jeg vil sige da jeg ikke havde biologi da jeg gik i folkeskolen er det lidt svært for mig og bedømme hvor meget du egentlig ved og forstår.Og forsøg med gener er desværre ikke lige noget man bare sådan gør. Der skal ofte spcielle remeider til og det er ikke noget du har tilgængligt + at vi på gymnasiet ofte køber specielle pakker fra fx RISØ når vi laver forsøg. Jeg har det også på A-niveau så vi laver desværre ikke så tit nemme forsøg. Så et "nemt" forsøg har jeg desværre ikke til dig. Men du kunne fx opstille en masse produkter fra hverdagen hvor der bliver brugt gensplejsning til at lave dem, fx. vaskepulver. Jeg tror derudover desværre ikke jeg kan hjælpe dig, men skal nok gå i tænkeboks. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af Lullu89 (Slettet)

Jeg har lige hurtigt snakket med min biologi lære i dag, og hun sagde hun måske havde nogle enkelte forsøg du kunne bruge, men hun skulle lige hjem og kigge først så jeg skriver når jeg ved noget nyt.


Svar #5
14. januar 2009 af msk2 (Slettet)

Tusind tak Lullu89 (: !


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af Lullu89 (Slettet)

Hun siger at du skal prøve at søge lidt rundt inde på LIFE's skoletjenestes hjemmeside http://www.life.ku.dk/skoletjenesten.aspx
 og evt. ringe ind til dem da de er rigtigt søde til at hjælpe på lige netop dit niveau.


Skriv et svar til: Projektopgave - Genteknologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.