Matematik

Vektorer i rummet

10. januar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej........

I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt P(1,-5,-2) og en vektor a=(3,-1,4).

Bestem en ligning for den plan α, der indholder punktet P og har a som normalvektor, og bestem en parameterfremstilning for den linje L, der går gennem punktet P, og som har a som retningsvektor...

3(x-1) -1 (y - 5) + 4( z - 2) = 0

Er det ikke rigtig?? OG hjælp af resten af opgaven.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af peter lind

Ideen er rigtig; men du har nogle fortegnsfejl. Du skal have y-(-5) og z-(-2). Desuden bør du trække sammen, så ligningen blive af formen ax+by+cz+d=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

Hey

har lige forsøgt mig med opgaven og vil lige ha tjekket resultatet :

Bestem en ligning for den plan α, der indholder punktet P og har a som normalvektor:

Normalvektor * (vektor P0P) = 0 (=)

(3,-1,4) * (x0-1, y0+5, z0+2) = 0 (=)

3x-y+4z = 0

bestem en parameterfremstilning for den linje L, der går gennem punktet P, og som har a som retningsvektor:
 

(x,z,y) = (x0,,y0,z0) + t*(r1, r2,r3) (=)

(x,y,z) = (1,-5,-2) + t*(3,-1,4) (=)

(x,y,z) = 1+t3, -5-t, -2+t4


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af peter lind

Korrekt


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.