Matematik

Afstand fra punkt til plan

11. januar 2009 af philly91 (Slettet)

hej

Bestem afstanden fra punkt til plan:

P(3,5,-4) og plan x-4y=5


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2009 af mindleaving (Slettet)

Svar: 5,3358

Fremgangsmåde:

følgende formel:

dist(P,plan) = (   | a*x+b*y+c*z + d |   ) / ( kvadratrod af a²+b²+c²)

LaTex: dist(P,plan) = \frac{|a \cdot x + b \cdot y + c \cdot z + d|}{\sqrt{a^2+b^2+c^2}}

Derved er a, b og c de tal der står foran x, y og z i planligningen og d konstanten i planligningen (pas på at planligningen skal habe formen  "ax+by+cz+d = 0" for at formlen fungerer!)

a=1; b= -4; c=0; d= -5

x,y og z er punktets koordinater.

Jeg håber du für samme resultat.

Mange hilsner

Jan


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.