Matematik

trekant

13. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg skal lave en opg som denne: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=501362 men det jeg ikke forstår her er, hvorfor de siger kvdr(2) HVORFOR skal man tage kvdr(2)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2009 af mathon

i en 90-45-45 trekant
er kateterne a = b

hvoraf
c2 = a2 + b2 = a2 + a2 = 2a2

c = √(2a2) = √(2)*√a2) = √(2)*a

                                                                 c = √(2)*a

............

hvilket benyttes direkte uden ovenstående udledning, hver gang en ligebenet, retvinklet trekant foreligger


Svar #2
13. januar 2009 af biqqu (Slettet)

okay, men hvorfor har du så sagt kvdr(2)+1 .. +1 forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af mathon

(x+2)2 = x2 + x2 = 2x2

x2 + 4x + 4 = 2x2

x2 - 4x - 4 = 0

x = (-(-4 ) ± √((-4)2-4*1*(-4))/2

x = (4 ± √(32))/2 = (4 ± √(42*2))/2 = (4 ± 4√(2))/2 = (2 ± 2√(2)) = (1 ± √(2))*2

hvor minus må forkastes, da x > 0

konklusion:
x = (1 + √(2))*2


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.