Matematik

Trekant ABC

17. april 2008 af o1-studie (Slettet)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.

Besten a, således at vinkel C er 90 grader?

Hvordan kan denne problemstilling løses?

Brugbart svar (4)

Svar #1
17. april 2008 af kuerten15

Hvis C skal være 90 grader, så har vi en retvinklet trekant.

Rettere sagt, hvis vinkel C skal være 90 grader, så gælder:

AB^2=AC^2+BC^2 <=>

(x+2)^2=x^2+x^2 <=>

x=2*(SQRT(2)+1) v x=-2*(SQRT(2)+1)

Da x>0

Så skal a=BC=2*(SQRT(2)+1)=4,8284.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2008 af mathon

da der foreligger en 45-45 trekant
er
c = a*sqrt(2)
og
a*sqrt(2) = c = a+2
a(sqrt(2)-1)=2

a = 2/(sqrt(2)-1) = 2*(sqrt(2)+1)/[(sqrt(2)-1)(sqrt(2)+1)] = 2*(sqrt(2)+1)/(2-1) =

a = 2*(sqrt(2)+1)

Svar #3
19. april 2008 af o1-studie (Slettet)

SQRT - er det kvadratroden?
Tak for de hurtige svar

Svar #4
19. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Never mind - har fundet ud af det ;D

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2008 af bluenotes (Slettet)

Hvad betyder det her fra #1?

x=2*(SQRT(2)+1) v x=-2*(SQRT(2)+1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2008 af bluenotes (Slettet)

Jeg forstår godt SQRT-delen, men hvorfor lægges der 1 til her:

(SQRT(2)+1) ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2009 af TheCode (Slettet)

 Jeg har samme opgave. Jeg er desværre så dum at jeg ikke forstår SQRT-delen? Hvad betyder det??? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2009 af TheCode (Slettet)

 Please svar hurtigt. Det er en matematik-aflevering og skal aflevere på fredag. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2009 af kuerten15

SQRT = kvadratrod


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2010 af neoprox (Slettet)

 hvorfor er det, der bliver lagt det der 1 tal på ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2010 af mathon

                  2/(√(2)-1) forlænges med (√(2)+1)
som giver

                  2·(√(2)+1) / ((√(2)-1)·(√(2)+1)) = 2·(√(2)+1) / (2-1) = 2·(√(2)+1)

............................

kvadratsætning:
                           (a-b)·(a+b) = a2 - b2
 


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.