Studievejledning

International økonomi A eller Matematik A

13. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa

Jeg står i den situation hvor jeg skal vælge mit 6 A fag. Valget står så mellem IØ og Mat.

Jeg synes matematik er skide interessant, dog er det ikke min stærke side, (jeg har fået fine karakterer indtil videre) jeg synes det er spændende og "kæmpe" for at forstå matematiske situationer.

IØ synes jeg desuden er spændende, her tænker jeg dog ikke så "Hurtigt" men kan sagtens finde svaret hvis jeg tænker koncentereret

Mit spørgsmål retter sig altså mod  de to fag (HHX)

Kan nogle af jer fortælle fordele ulemper ved begge fag, altså jeres oplevelser?

Mvh en fortvivlet 2. års hh'er


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. januar 2009 af Jerslev

#0: Har du tanker om, hvad du vil bagefter HH?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (3)

Svar #2
13. januar 2009 af chinpo (Slettet)

Du skal uden at tvivle vælge matematik!

Du drømmer ikke om hvor mange uddannelser der efterhånden kræver matematik på A-niveau, og det skulle ikke undre mig, hvis de endnu engang skærper kravene omkring de krævede fag.
Så længe du blot har IØ på B-niveau er du godt kørende, du vil ikke lære noget på A-niveau, som du ikke selv kan læse op eller også vil du lære det igen på en senere uddanelse.

Tænk på dit fremtidige studie - det er altså ikke sjovt at skulle hente et matematik A-niveau hjem på VUC eller sommersupplering. Jeg kan ikke nævne en eneste uddanelse, der kræver IØ på A-niveau, så det ville være dumt at vælge.

Bare du har en smule interesse for det og møder op til timerne, så kan alle klare et A-niveau :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. januar 2009 af DennisDeH

Matematik A, helt klart.

Der er vist uddannelse der kræver IØ A, og rigtig rigtig (inkl. Økonomi). Jeg ved ikke helt hvordan Mat A er på HHX, men hvad jeg har set fra mine venner der går der, er der rigtig meget med funktioner og den slags, hvilket burde være til at overkomme. Du skal jo tænke på at det ikke er sværre, der bliver bare bygget ovenpå det du allerede kender ;)


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. januar 2009 af DennisDeH

vist ingen uddannelse der kræver IØ *****


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. januar 2009 af c_aastrup

Som økonom vil jeg klart foreslå dig at tage Mat A.

Matematikken er et supernyttigt redskabsfag hvis du videre vil beskæftige dig med økonomi. På universitetet eller handelshøjskolen vil du kunne få International Økonomi på en meget bedre og dybdegående måde - netop fordi faget der vil bygge ovenpå Mat A. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Jeg vil bekræfte det alle andre foreløbigt har svaret. Matematik A er et adgangskrav for rigtig mange uddannelser. Ligeledes er det et meget grundlæggende fag, som er svært at indhente på et senere tidspunkt. IØ kan du altid læse op på senere hen. Ligeledes vil væsentlige elementer af faget være indeholdt i de fleste videregående økonomi uddannelser.

Du behøves kke at tro at du er dårlig til matematik, bare fordi du skal kæmpe for at få forstå stoffet. Mat A hører absolut til de mest krævende fag, og rigtig mange mennesker skal arbejde hårdt med stoffet for at få indsigterne. Men i sidste ende er det sliddet værd.


Skriv et svar til: International økonomi A eller Matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.