Matematik

isolering

13. januar 2009 af caj (Slettet)

hej jeg har to opgaver jeg skal have isoleret og fundet x. Men da jeg er utrolig dårligt til at isolere, har jeg brug for hjælp.

1. 1,5 = 0,5(x-1)^2

2. 2.5 = 0,5(x-1)^2

håber der er nogle der kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: (a-b)^2=a^2+b^2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 Det er da en omvej.

#0 jeg tager den første, så kan du selv nr. 2

1,5=0,5(x-1)2

3=(x-1)2          Jeg har ganget med to på begge sider.

±√(3)=x-1       Taget kvadratroden på begge sider. Huske plus og minus for at få alle løsninger med

±√(3)+1=x      Lagt 1 til på begge sider.


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.