Matematik

Andengradspolynomier

13. januar 2009 af jeanetteKG (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg sidder midt i en matematik aflevering, og er kommet til en opgave hvor jeg simpelthen ikke ved hvad jeg skal.

Den lyder således:

På figuren ses grafen for tre forskellige Andengradspolynomier

f(x) =ax2+ bx+c

Med d betegnes diskriminanten

Opgave A) Bestem for hver af de tre andengradspolynomier fortegnet for a og d.

og grafen er ikke noget man kan bruge til noget. der er ingen tal eller noget man kan gå ud fra.. det er om så at sige bare en skitse..

Håber der er nogle der kan hjælpe .


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal kigge på, om de vender grenene nedad eller opad


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af Isomorphician

Hvad siger d om antallet af skæringer med x-aksen?

Hvad siger a's fortegn om hvordan grenene vender?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis a<0 så vender parabel-grenene nedad og nogle siger at parablen er "sur". Hvis a>0 så vender grenene opad.

Hvis d<0 skærer grafen ikke x-aksen.

d=0 rører lige præcis x-aksen ét sted

d>0 skærer x-aksen to steder.


Svar #4
13. januar 2009 af jeanetteKG (Slettet)

NÅÅÅR ..

Ej tusind tak Daniel TA . perfekt beskrivelse.

jeg skal lige hører om jeg har forstået opgaven rigtigt.

Der er en graf som er 'glad' og ikke rører nogen steder på x-aksen..

SÅ hedder d= 0

og a > 0 ikke?

men er det bare det opgaven vil have mig til at skrive? Det er det vel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ikke helt rigtig med diskriminanten.


Svar #6
13. januar 2009 af jeanetteKG (Slettet)

når nej . Den må hedde d<0 så.

hm.. mens jeg har dig.. lidt pinlig spørgsmål - men det her symbol d<0 . betyder det ikke, at d er større end 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej, det betyder d er mindre end 0.

Du kan læse en ulighed fra begge sider.

At d er mindre end 0, er det samme som at 0 er større end d.

d<0 = 0>d hvis du forstår :)


Svar #8
13. januar 2009 af jeanetteKG (Slettet)

hm ja, jeg tror man skal lave sine regler i det her :P

tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2010 af stenshoej (Slettet)

hvad hedder det så når grafen står på minussiden af y aksen? og skærer både i y aksen, og to steder i -x aksen.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.