Matematik

tænke tænke

13. januar 2009 af signeth (Slettet)

hej alle.

lige nogle opgaver til jeg ikke kan finde ud af :/

1/4 af klassens elver klipper juletræer og nisser, 2/3 fletter hjerter og stjener, mens de 2 sidste elver hænger pynten op. Hvor mange lever er der i klassen?

To tal har symmen 24. Summen af deres kvadrater er 338. find de to tal?

HVor tyk skal en granstamme mindst være, hvis den skal kunne laves til en hjælke med et kvadratisk tværsnit på 144 cm2?

TAK!

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er i alt x elever, så 1/4*x +2/3*x + 2 =x, så x=24. Prøve 6 +16 + 2 = 24


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den anden: x+y=24 og x2+y2=338, løs de to ligninger med to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

den sidste kan du selv finde ud af nu


Svar #4
14. januar 2009 af signeth (Slettet)

1/4*x

hvad mener du med stjernen*


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er et gangetegn


Skriv et svar til: tænke tænke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.