Matematik
Areal opgave, hjælp
Grafen for f med forskriften f(x)= 9 - x^2 og grafen for g med forskriften g(x)= x+3 afgrænser et areal beregn dette areal.
Hvordan kommer jeg i gang med denne opgave, håber en kan hjælpe mig. Tak
Svar #1
13. januar 2009 af Isomorphician
Start med at finde skæringspunkterne for de to grafer. Det er grænserne for det bestemte integrale du skal finde.
Svar #2
13. januar 2009 af M;e (Slettet)
Start altid med at tegne graferne ind. Men noget må mangle, da der afgrænses to arealer, hvis man følger de instrukser, du har skrevet.
1.aksen skal måske med også, så f, g og 1.aksen afgrænser arealet?
Svar #3
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)
det har jeg fundet ud af det er fra -3 til 3 på x aksen hvad gør jeg så?
Svar #6
13. januar 2009 af Isomorphician
Grænserne må vel være 2 og -3?
I så fald skal du udregne det bestemte integrale:
∫-32 (9-x2 - (x + 3))dx
Svar #7
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)
Grænserne er -3 og 3 ikke?
Så altså.
∫3,3 (9-x2 - (x + 3))dx
og så regne den ud, er det rigtig?
Svar #8
13. januar 2009 af Isomorphician
9 - x2 = x + 3 <=>
0 = x2 + x - 6 <=>
0 = (x - 2)(x + 3)
De skærer hinanden i x = 2 og x = -3.
Svar #9
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)
Selvfølgelig Tak
så skal jeg løse denn her, med grænserne -3 og 2 ikke?
∫-3,2 (9-x2 - (x + 3))dx
så skal jeg finde en stamfunktion til (9 - x^2 - x - 3) og så sætte 2 ind og derefter -3 ikke?
Svar #12
13. januar 2009 af kim19 (Slettet)
jeg har fået resultatet til 11,83 eller 71/6 er dette rigtigt? hvis du også har regnet den færdig
Skriv et svar til: Areal opgave, hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
