Fysik

Mekanisk energisætning

14. januar 2009 af MSV (Slettet)

Jeg får at vide i opgaven, at jeg skal afbilde den tilbagelagte strækning s som funktion af t2 i en graf og herefter gøre det samme med v som funktion af t.

Problemet er bare at jeg har ingen anelse om, hvordan man finder frem til t2 eller t.

Kan der hjælpes her?

Er det disse formler jeg skal bruge for at finde frem til dem, hvor jeg skal isolere tilsvarende?

s = ½ • g • t2

v = g • t


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Er det lavet på baggrund af at forsøg eller er det en opgave uden noget yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

jævnt voksende bevægelse
karakteriseres af konstant acceleration, a

a = Δv/t = (v-vo)/t
hvoraf

v = ds/dt = a*t + vo

s(t) = ∫(ds/dt)dt = ∫(at + vo)dt = ½at² + vot + so


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

i tyngdefeltet
specifikt med a = g

v = g*t + vo

s(t) = ∫(ds/dt)dt = ∫(gt + vo)dt = ½gt² + vot + so

som med begyndelsesbetingelserne vo = so = 0
giver

v(t) = g*t  t>0           hvis graf er en ret linje

s(t) = ½gt²  t>0         hvis graf er højre halvdel af parablen for s(t) = ½gt²   t € R


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af mathon

v(t) = g*t   t>0        hvis graf er en ret halvlinje


Svar #5
15. januar 2009 af MSV (Slettet)

Orv, mange tak for hjælpen, mathon ;)


Skriv et svar til: Mekanisk energisætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.