Matematik

Koefficienters betydning

14. januar 2009 af Chrisflava (Slettet)

Hejsa.

Jeg har fået til aopgave at skrive lidt om koefficienters betydning i forhold til andengrads polynomier, dvs.

F(x) = ax^2+bx+c

Jeg har nogle problemer med at forstå hvilken betydning de forskellige kendte konstanter (a,b og c) har for den respektive parabel.

Nogen der kunne hjælpe mig???


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at tegne forskellige parabler med forskellige værdier for a, b og c og varier den ene og se hvilken indflydelse det har på din graf.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/134552


Svar #3
14. januar 2009 af Chrisflava (Slettet)

Mange tak for hjælpen:-)

Lige et hurtigt spørgsmål mere- Hvis jeg har y={-3,-2,-1,0,1,2,3}x^2 Hvilket konkret betydning har a så??

C er skæringspunktet

A??

På forhånd mange tak..


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2009 af mathon

grafen for
y = ax² + bx + c   a≠0
er
grafen for y = ax²       parallelforskudt over i en anden beliggenhed i koordinatsystmet

du kan således betragte parabelformen
ud fra

y = ax²

når
|a| er lille, er parablen bred

når
|a| er stor, er parablen smal

når a>0, vender grenene opad
når a<0, vender grenene nedad


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

b er måske den af de tre koefficienter, der er i en vis forstand kan siges at være mest interessant. Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Parabler.doc

Svar #6
15. januar 2009 af Chrisflava (Slettet)

Tusind mange gange tak for hjælpen alle sammen..

Det er en kanon hjælp at kunne komme herind og søge hjælp til det som man har svært ved...


Skriv et svar til: Koefficienters betydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.