Matematik

find a i trigonometrisk funktion

15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

Hejsa.

Jeg har følgende ligning: a*tan(pi/4)+1=1,5

Hvordan bestemmer jeg a?

Mvh. Julie


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

... Du løser skam ligningen:

a*tan(pi/4)+1=1,5

<=>a*tan(pi/4)=½

<=>a=....


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2009 af mathon

a*1+1=1,5

a = 1,5-1 = 0,5


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

Brug en lommeregner :)
Hvis du har en Texas TI89-lommeregner  eller lignende, brug Solve for at isolere a :)


Svar #4
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

okay, tusind tak :)

men når jeg så skal løse ligningen 0,5*tan(x)+1=0

kan jeg så bruge min texas lommeregner?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

Ja, det kan du vel godt ;)
Solve..


Svar #6
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

og hvis ikke hvordan beregner jeg den så, jeg er i tvivl pga. det der tan(x)


Svar #7
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

# 5 jamen, hvordan beregner jeg den uden lommeregner? :)


Svar #8
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

#5 - og hvor ligger solve henne på lommeregneren?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#4/#7

0,5*tan(x)+1=0 ⇒ tan(x)=-2 ⇒ x=tan-1(-2)=.............
 


Svar #10
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

dvs. den bliver -1,1?


Svar #11
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

nej det passer ikke :)

skal jeg gøre mere end finde ud af x=tan-1(-2) bliver når man regner det ud?


Svar #12
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

x=tan^-1(-2) <--  det var selvfølgelig det jeg mente


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#11 hvorfor ikke? ... resultatet -1,1 er jo i radianer ... i grader er det -63,4ο


Svar #14
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

jamen, når jeg regner ligningen efter giver det ikke 0? :) altså 0,5*tan(-1,1)+1 er ikke lig 0


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#14 så bruger du ikke nok decimaler :/


Svar #16
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

men vi er enige om, at det er radianer ? :) altså -1,1, som jeg skal sætte ind i ligningen for at få 0? :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ja ... prøve at sætte resultatet x=-1,10714871779409 "uforkortet" ind


Svar #18
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

jeg får det til 0 nu :) bare min lommeregner, som drillede.. hehe...

Hvis jeg udover funktionen f også har en funktion g(x) = cos(x) for x e]-pi/2;pi/2[

og jeg så skal løse ligningen (f(x)-1) * g(x) = 0 - hvad gør jeg så? :)


Brugbart svar (1)

Svar #19
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Er f(x)=½tan(x)+1 ?

i bekræftende fald er f(x)-1=½tan(x)=½sin(x)/cos(x) så (f(x)-1)*g(x)=½sin(x)=0 dvs sin(x)=0 som har hvilke løsninger i intervallet?


Svar #20
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

der blev jeg da vist lige forvirret :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.