Matematik

hjælp

15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

log(x+1)+log(x-2) = 1     ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: log(ab)=log(a)+log(b) og log(x)=k <=> x=10k


Svar #2
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

log((x+1)*(x-2))=1   <=>  log(x2-x-2) = 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det ser fint ud :-)

Benyt nu den sidste regel, og løs andengradsligningen.


Svar #4
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

x = 3  v   x= 4 ?

hvad skal man så lave :


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Nu har du jo løst ligningen, ergo er den færdig (husk i øvrigt at tjekke om de fundne værdier nu også er indenfor grundmængden(som er x>2)


Svar #6
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

x = 4


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.