Matematik

Sandsynlighedsregning

16. januar 2009 af Kehceub (Slettet)

Hej,

har fået denne opgave som jeg synes er lidt uoverskuelig - nogle der kan hjælpe mig?

Den lyder således:

Ti piger skal sætte sig på en stolerække på ti stole. Fire af disse piger har en rød nederdel på. Find sandsynligheden for hændelsen A, da de sætter sig på en tilfældig måde (med bind for øjnene?!)

A: De fire piger med rød nederdel sidder ved siden af hinanden.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan regne det ud ved at skrive det op. Lav en tegning. Den første måde er rækkefølgen 1,2,3,4, den næste måde er rækkefølgen 2,3,4,5 osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

Hvad der har relevans for opgaven er hvor mange stole der er, og hvor mange piger med røde nederdele der er. 10 stole og 4 piger med røde nederdele.

Du skal forestille dig det sådan her. Hvis udsagnet skal være sandt, hvor mange stole kan den første pige da sætte sig på? Hun kan sætte sig på 10. Den næste pige kan sætte sig på 2 stole hvis det skal være sandt. Den tredje pige kan sætte sig på 2 stole hvis det stadig skal være sandt og den sidste pige kan også sætte sig på 2 stole hvis det skal være sandt.

Derefter ganger du de 4 tal. 10*2*2*2=80 og så tager du den reciprokke værdi af dette. 1/80=1,25%


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg forstår opgave A sådan her: De fire piger sidder ved siden af hinanden, det kan de gøre på 4 måder. (1,2,3,4 - 2,3,4,5 - 3,4,5,6, - 4,5,6,7 - 5,6,7,8 - 6,7,8,9 og 7,8,9,10, i alt 7 måder. I alt kan de sætte sig på 10*9*8*7 måder = 5040 måder, så sandsynligheden for at de sidder sammen er derfor 7/5040


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

Ahh, tænkte på at stolene var sat i en cirkel. Jamen så kan du jo sagtens selv! :)

Jeg er sikker på at regnestykket hedder 10*1*1*1 og så derefter -3 .. Jeg kan dog ikke helt gøre rede for, hvorfor -3 kommer ind i billedet, udover at det må have noget at gøre med at rækkefølgen på dem ikke betyder noget.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.