Matematik

vektor regning

17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

Hej, vil lige høre om der er nogle der kan hjælpe mig med lidt vektorregning, jeg skal bevise en regneregel, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an.

jeg skal bevise en regel for skalarprodukter.

vektor a * vektor a =  vektor a^2 =|vektor a|^2  (længden af vektor a)

-håber det kan læses, uden de nødvendige tegn:)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at opskrive skalarproduktet på komponentform.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 hvilken matematikbog kører i efter i undervisningen? Mat A1?


Svar #3
17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

komponent form?

-når de er skrevet over hinanden.

ved bare ikke hvilket udgangspunkt jeg skal gå ud fra!


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Du har en vektor, a = (a1, a2). Du skal finde a*a = (a1,a2) * (a1,a2) = regn selv videre. :)


Svar #5
17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

vore bog hedder, vejen til matematik A2


Svar #6
17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

vektor, a= (a1,a2)

a*a=(a1,a2)*(a1,a2)

a2=(a1,a2)2                    -er det rigtigt?

 altså jeg skal bevise at de tre udsagn er lig med hinanden, men har svært ved at se udregningerne når det er så indlysende, at det er lig med hinanden.

man ved at længen af vektor |a|2= √a12+a22

og at |a1|2=a12

og

|a2|2=a22

kan bare ikke forklare hvad der sker imellem ledene?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ah, ikke helt. Prøv at skrive hele skalarproduktet ud. Du kender, at for vektor b=(b1,b2) og c = (c1,c2) gælder:

b*c = b1*c1+b2*c2


Svar #8
17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

det kan jeg ikke, når det ikke står som i bogen, kan jeg ikke finde hoved og hale i det!

er helt forvirret nu, når du bruger c og b :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: b og c er bare andre vektorer, der hedder noget andet. Tag dig ikke af deres navne.


Svar #10
17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

kan bare ikke se hvor jeg skal hen med det!

hedder det så:

a*a=a1*a1+a2*a2

hvis jeg bytter a ud med b og c vektore.

og hvad så tror slet ikke jeg forstår det?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Du er på rette vej nu. Glem nu alt om b og c-vektorerne, for det var blot for at minde dig om, hvordan man finder et skalarprodukt.

Hvis du nu lige prøver at reducere lidt på det, du har stående der.


Svar #12
17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

a2=a12+a22

kan a1 og a2 gå ud med hinanden så der kun står a, man kan jo bytte om på dem som man vil uden, at det ændre noget.


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Gå ud med hinanden? Ah, det tror jeg nu ikke lige, at de kan.

Nå, nu kan du så overveje, hvordan du kommer fra

a*a = a1^2 + a2^2 til

|a|^2 = a1^2 + a2^2.

Lad mig give dit et hint: Retvinklet trekant og tegning + pythagoras.


Svar #14
17. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

skal man bare sige at man ved at |a|2=a2 uden at give nogen bedre begrundelse?

|a|2= √a12+a22

er det det hele?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:vektor.doc

Svar #16
18. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

#15 ingen ting vedhæftet?


Svar #17
19. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

kan godt åbne den nu men er det ikke en fejl at der står

a(2,1)+a(2,2) i sidste udsagn ?


Svar #18
19. januar 2009 af Ege90 (Slettet)

har fundet ud af det.


Skriv et svar til: vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.