Matematik

hældningskoeffiicient

18. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

4) En ret linje har hældingskoefficient -2 og skærer koordinatsystemet førsteakse i punktet P(0,3). Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf:

Hvordan i alverden gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Isomorphician

Den skærer vel koordinatsystemets andenakse i punktet P(0, 3)?

...

Den generelle forskrift for en ret linje:

y = ax + b

Hvad fortæller a og b om grafen?


Svar #2
18. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

der er intet billed :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af PainInTheAss (Slettet)

a svarer til hældningstallet

b svarer til skæringen på y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2009 af mathon

den rette linje y = ax + b  a≠0

giver for x = 0

y = b = 3

og dermed

y = -2x + 3


Skriv et svar til: hældningskoeffiicient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.