Matematik

ligninger igen.

19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

hvis anders vinder 4 kr fra bjarne, så har anders det halve det halve af det, som bjarne har tilbage.

derimod hvis bjarne vinder 6 kr fra anders, så har bjarne 3 gange så meget som det anders har tilovers...

kan ikke få opstillet en ligning til den =/

har prøvet men får nogle helt forfærdelige tal.

samme gælder for denne.

anders har 2 fade og lader det største fylde med rødvin til 3/5kr pr potte. for det mindre fad fylder han derimod med hvidvin , som koster 2/3 kr på potte. for det  hele betaler han 18 2/15kr

hvis han i stedet havde fyldt det større fad med hvidvin og det mindre med røvvin, så måtte han betale 18 3/5kr.

hvor mange potter kunne der være i hvert fad...

nogen som kan gennemskue dem =)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

A+4=B-4
½A=B

A+4=½A-4
Anders har: - 16 kroner. Han skylder

B+6=A-6
B*3=A

B+6=(B*3)-6
Bjarne har: 6 kroner

Det giver ikk så meget mening og jeg aner ikke om det er rigtigt, men det er mit bud.
 


Svar #2
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

tak for budet =) - men kan se at de 2 resultater ikke passer, da anders sku have halvdelen af hvad bjarne har så... og det passer jo ikke :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Er det meningen at der skal stå "så har anders det halve af det halve af det...", således at han altså har en fjerdedel, eller er det en skrivefejl?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Går udfra at det er en skrivefejl. I så fald er det bare to ligninger med to ubekendte:

A+4 = (1/2)*(B-4)
B+6 = 3*(A-6)


Svar #5
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

hvis anders vinder 4kr fra bjarne,så har anders det halve af det som anders har tilbage.

hvis derimod bjerne vinder 6 kr fra anders , så har bjarne 3 gange så meget som det anders har tilovers.

hvor meget har de 2 spillefugle. (penge)

sådan står der præcist =)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2009 af Danielras (Slettet)

(Det havde været to ligninger med to ubekendte alligevel, men det ene beløb var blevet negativt, hvilket ikke giver mening)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

A+4=B-4
½A=B-4
A=2*(B-4)
2*(B-4)+4=B-4
Bjarne har: ingen kroner.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Jep, så er udtrykkene i #4 korrekte.


Svar #9
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

jaeh det er underligt, det var faktisk også den der ligning jeg brugte og ku ikke forstå det :P - men eftersom du også har lavet den sådan så må det jo være ok. selvom det virkeligt er underligt ja. =O


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Hvad får du som resultat?


Svar #11
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

avs, lige krøllet papiret sammen =/

laver den lige igen.


Svar #12
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

hmm, nu går det i skidt >.<

kan ikke få den til noget nu.


Svar #13
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

kan ikke få den afsluttet a=1,5a - 19 ...


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2009 af Danielras (Slettet)

A isoleres af udtryk 1:

A+4 = (1/2)*(B-4)
A = (1/2)*(B-4) - 4 = (1/2)*B - 6

Indsættes i udtryk 2:

B+6 = 3*(((1/2)*B - 6)-6) = (((3/2)*B - 18)-18) = (3/2)*B-36

B i soleres:

B + 6 = (3/2)*B - 36

B = (3/2)*B - 42
-(1/2)B = -42

B = 84

Nu kan du let finde A ved at indsætte B i udtrykket hvor A er isoleret.


Svar #15
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

der ligger fejlen, det glemte jeg , alså at isolere a+4 helt.


Svar #16
19. januar 2009 af ImUnknown (Slettet)

Men det var dejligt :D tak skak i have for hjælpen,,,


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

ang. vin:  0,6r + 2/3h = 18 + 2/15  og  2/3r + 0,6h = 18,6.

Ganger i begge ligninger igennem med 15 og får:

9r + 10h = 272 og 10r + 9h = 279

Hvis du i 1. ligning ganger igennem med 10 og i 2. ligning ganger igennem med 9 får du:

90r + 100h = 2720  og  90r + 81h = 2511


Skriv et svar til: ligninger igen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.