Matematik

Retvinkelt trekant

20. januar 2009 af abu el banat (Slettet)

Har en lille hjernevrider for mig

retvinkelt trekant

a er kendt 6,24

vinkel ab 25

vinkel ac 90

kan man vha af ren matematik regne længden ud på b og c?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvad mener du med vinkel "ab" og "ac"?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

Hvorfor tager du ikke bare din vinkelmåler? .. ellers kan du jo lave udelukkelsesmetoden


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Ja, tegn en tegning, og derfra kan du bruge dine sin- og cos definitioner.


Svar #4
20. januar 2009 af abu el banat (Slettet)

Lille fejl her 

vinkel mellem side A og Side C er 25 grader

vinkel mellem side A og Side B er 90 grader,

og jo det er nemmere med en vinkelmåler, men har behov for at kunne regne den ud uden brug af andre hjælpemidler end en lommeregner/hovedet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2009 af NejTilSvampe

 du har at sin(v) = modstående katete / hypotunusen (siger det dig noget?)

og cos(v) = hosliggende katete / hypotunusen

så: cos(25) = 6,24 / c

c = 6,24 / cos(25)

så kan du bruge pythagoras (siger det dig noget?)

a^2+b^2=c^2

6,24^2 + b^2 = c^2

b = (c^2 - 6,24^2)^0.5 (når jeg opløfter i 0.5 så betyder det kvadratroden, det kan jeg ik finde ud af at skrive her, så jeg opløfter den i en halv istedet)


Svar #6
20. januar 2009 af abu el banat (Slettet)

 Jo tak, det var bedre, den lå lidt langt væk.


Skriv et svar til: Retvinkelt trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.