Matematik

Hjælp til et par opgaver

21. januar 2009 af FætterFeta (Slettet)

Hej,

Har lige brug for et par opgaver, som jeg har siddet og bøvlet lidt med nu.

Isoler Q i formlen: y^2 = Q * x - Q * a + k.

og

Isoler y i formlen: 1/z = 1/x + 1/y.

Håber på lidt hjælp.

På forhånd tak

/Nyb123


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2009 af ibibib (Slettet)

1. Træk k fra på begge sider af lighedstegnet.

2. Sæt Q uden for en parentes på højreside af lighedstegnet

3. Divider


Svar #2
21. januar 2009 af FætterFeta (Slettet)

y^2 - k = Q * x - Q * a

y^2 - k = Q(x-a)

Q = y^2 / x-a

Er det facit?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Ikke helt. Dit k forsvandt.


Svar #4
21. januar 2009 af FætterFeta (Slettet)

Q = y^2-k / x-a

Hvad med næste spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Gang med xyz på begge sider og benyt derefter samme metode som før


Svar #6
21. januar 2009 af FætterFeta (Slettet)

1/y = 1/z - 1/x

1/y = x/xz - z/xz

1/y = (x-z)/xz

y = xz/(x-z)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Nix

1/y = 1/z - 1/x

xyz / y = xyz / z - xyz / x


Skriv et svar til: Hjælp til et par opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.