Fysik

Tryk - Enheder

21. januar 2009 af kimor (Slettet)

Jeg skal finde ud af hvor langt nede en dykker befinder sig under vandet. Jeg har udregnet trykket under vandet til værende:2.96 atm. Desuden er trykket over vandet 1 atm. For at finde den dybde som dykkeren befinder sig i, siger jeg: (2.96-1)*10  

Men synes dog ikke lige at jeg kan få enhederne til at passe, når jeg sætter dem ind i udregningen!???


Svar #1
21. januar 2009 af kimor (Slettet)

Giver dog tilnærmelsesvis det korrekte resultat..


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0 Benyt formlen for trykket af en væskesøjle og omregn trykket til Pa.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af mathon

((2,96-1) atm)*(101325 Pa/atm) = d*ρ*g      hvor d er vanddybden

d*ρ*g = 198597 Pa

d*(1000 kg/m3) *(9,82 m/s2) = (198597 N/m2)

d *(9820 kg/(m2*s2) = (198597 kg/(m*s2))

d = (198597 kg/(m*s2))/(9820 kg/(m2*s2)  = 20,2237 m


Svar #4
24. januar 2009 af kimor (Slettet)

#3

Lige nøjagtigt det jeg ledte efter


Skriv et svar til: Tryk - Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.