Engelsk

hjælp til omdannelse fra aktiv til passiv!!

21. januar 2009 af Katten90 (Slettet)

Hej alle,

Jeg håber der en nogen der kan hjælpe; jeg ska lave de her sætninger om fra aktiv til passiv, og er virkelig i tvivl :S

a. two teenagers beat up a 12-year-old

b. A friend of the teenagers filmed the situation

c. the friend posted the video on the internet

d. the victim's parents saw the video on the internet

e. policemen arrested the three young men.

Please er der ikke nogen der vil hjælpe!!

Kh Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af Occulta (Slettet)

For det første skal du analysere sætningerne: subjekt, verballed, objekt.
     Eksempel: Two teenagers = subjekt. Beat up = verballed. A 12-year-old = objekt

Så skal du finde den passive form af verbet
     Eksemplet: beat up --> was beaten up.

Til sidst indsættes "by" + dem, der udfører verbets handling.
     Eksemplet: by two teenagers.

Altså bliver sætning A til: A 12-year-old was beaten up by two teenagers.

Prøv nu selv med de andre sætninger.


Svar #2
22. januar 2009 af Katten90 (Slettet)

tak skal du have!:D

- skal der altid indsættes "by" når man laver noget om til passiv?

altså bliver eksempel nr b så til "the situation was filmed by a friend of the teenagers"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af Occulta (Slettet)

You've got it! :-)


Svar #4
24. januar 2009 af Katten90 (Slettet)

tak, det håber jeg i hvert fald ;D


Skriv et svar til: hjælp til omdannelse fra aktiv til passiv!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.